Paragraaf 6: Verbonden partijen

Vennootschappen en coöperaties

Community Network Noord-Nederland BV

Rechtsvorm

Besloten vennootschap

Vestigingsplaats

Groningen

Doelstelling en openbaar belang

Community Network Noord Nederland is in 2004 opgericht met als doel laagdrempelig Dark Fiber (onbelichte glasvezel) aan te kunnen bieden aan, met name, grotere (veelal (semi)overheids-) organisaties die veel datatransport kennen. De private markt was en is erg geïnteresseerd in het aanbieden van deze infrastructuur, terwijl de vraag naar een dergelijke voorziening bij met name (semi) overheden en maatschappelijke organisaties groot is. Het werkgebied van CNNN is initieel vooral de Noordelijke regio. CNNN BV is 100% eigenaar van dochtermaatschappij CNG BV, die de exploitatie van het glasvezelnetwerk in Groningen uitvoert.

Relatie met programma

2.Economie en Werkgelegenheid

Deelnemende partijen

De gemeente Groningen is A-aandeelhouder. Certificaathouders zijn UMCG, Hanzehogeschool, stichting Gerrit en de RUG.

Bestuurlijk belang

Een collegelid vertegenwoordigt de gemeente in de aandeelhoudersvergadering

Financieel belang

Het maatschappelijk kapitaal bedraagt 2,475 miljoen euro en het geplaatst kapitaal 1,238 miljoen euro, bestaande uit 125 aandelen A van 8,9 duizend nominaal (gemeente Groningen 83 aandelen A) en 125 aandelen B van 1 duizend nominaal, waarvan 117 in het bezit zijn van Administratiekantoor CNNN. De aandeelhouders A hebben een goedkeuringsrecht ter zake specifiek genoemde besluiten van de directie en ter zake van de winstbestemming. De gemeente Groningen heeft de aandelen als financiële vaste activa gewaardeerd op 1,2 miljoen euro.

Vermogen

Het eigen vermogen op 1 januari 2021 was 3,1 miljoen euro en op 31 december 2021 3,4 miljoen euro. Het vreemd vermogen bedroeg op 1 januari 2021 340 duizend euro en op 31 december 2021 427 duizend euro.

Financieel resultaat

Het financieel resultaat over 2021 bedraagt 276 duizend euro.

Financiële risico’s

Geen.

Relevante beleidsinformatie

Conform afspraken is de overname van het Gronet netwerk in 2021 afgerond. Voor 2022 is een aantal zaken van belang:

  • Medio 2022 zullen we het gebruik van acht co-locaties terugbrengen naar drie, te weten DCE, QTS en ODCN. Dit om het risico van uitval te verminderen. Ten opzichte van de andere 5 co-locaties bevinden deze 3 co-locaties zich in een geconditioneerde ruimte met een goede noodvoorziening;
  • Per 1 september is de huur van de kantoorruimte in het verzamelpand aan de Leonard Springerlaan opgezegd. Er is veel verloop van huurders en het heeft niet meer de gewenste uitstraling die CNNN aan haar klanten wil bieden. De wens ligt er om een kantoorruimte in/vlakbij de binnenstad te betrekken;
  • Door de ombouw van de Zuidelijke Ringweg zullen we een gedeelte van het netwerk moeten verleggen. De totale investering bedraagt ongeveer 40 duizend euro. Het is op dit moment nog niet duidelijk of en welk deel eventueel door Rijkswaterstaat wordt vergoed.

Beleidsrisico

Geen

Deze pagina is gebouwd op 07/05/2022 16:24:24 met de export van 07/05/2022 16:01:18